***       Водещите вечерни новини       на 24 октомври 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 24 октомври 
Коментари Харесай

Водещите новини! Шефът на Съвета на директорите на „Лукойл“ почина внезапно. Обвиниха заканилия се да убие Тагарев


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 24 октомври   

 

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт по отношение на 39-годишен мъж за закана с ликвидиране, отправена към министър от държавното управление на Република България, оповестиха от обвиняването. 

На 04.07.2023 година в гр. София обвиненият Г.Д. се заканил с ликвидиране на настоящ министър, като му изпратил заплашително известие на персоналния му профил в обществена мрежа в интернет. 

Задържаният е Григор Димов. Той към този момент е бил осъждан за телесни повреди, само че е оправдан по право. Отправил е опасността към министър Тагарев на 4 юли през полуанонимен фейсбук профил.

Председателят на Съвета на шефовете на " Лукойл " Владимир Некрасов умря ненадейно на 66-годишна възраст, оповестиха от пресслужбата на компанията.

Според предварителното умозаключение на лекарите повода за гибелта е остра сърдечна непълнота.

Некрасов е награждаван неведнъж - притежател е на ордена " За заслуги пред Отечеството " IV степен, Ордена на достойнството, други държавни, ведомствени и публични награди.

„ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД декларира, че заплаща всички планувани от закона налози в откритите периоди и напълно извършва отговорностите си към бюджета на Република България.

„ Въпросът е дали всички ние – жителите на София, ще позволим да бъдем правени на луди от ГЕРБ или ще им потърсим сметка за това по какъв начин 18 година силово управляваха София, без да се преценяват с никого, унищожавайки нейния капацитет “, съобщи Бонев.

Австрийският канцлер Карл Нехамер посрещна публично българския министър председател акад. Николай Денков, съобщи кореспондент на Novini.bg от Виена.

„ За нас сега е немислимо да разтеглим Шенген, само че това няма общо с България и Румъния “. 

Това разгласи канцлерът на Австрия Карл Нехамер, който организира среща с българския министър председател акад. Николай Денков. 

„ 11 страни-членки в Европейски Съюз упражняват надзор на вътрешните граници. Проблемът е в сигурността. Шенгенската система сега не дава отговор на същинския си смисъл да няма вътрешни граници. Шенген би трябвало да бъде поправен. Докато това не се случи, няма по какъв начин да разтеглим това пространство ", добави той.

„ Придвижването на бойците от милицията " Бригада Фатимиюн " от столицата на Арабската република Дамаск и неговите покрайнини стартира преди два дни и приключи през днешния ден. Част от екстремистите са пристигнали в Сирия от Ирак ", добави изданието от Израел, което се базира на арабоезичиния вестник " Ашарк ал Аусат ".

Китайският президент Си Цзинпин подписа декрет за премахване от служба на военния министър на страната Ли Шанфу, заяви Централната телевизия на Китай, представена от ТАСС.

Последната обществена демонстрация на китайския боен министър беше на 29 август, когато участва на третия Китайско-африкански конгрес по въпросите на мира и сигурността в Пекин.

Вестник Financial Times заяви с линк към източниха, че е допустимо Ли Шанфу да бъде отхвърлен от служба и че по случая се води следствие. Официалните представители на Външното министерство и военното министерство на КНР обявиха, че нямат информация.

Група високопоставени съветски чиновници възнамерява да модифицира галактическа ракета " Союз ", тъй че тя да не успее да доближи орбита след изстрелването си, а да падне в огромен регион на Украйна.

Вероятно върху Киев. На борда може да има голямо количество експлозиви, написа в. " Билд ", като твърди, че разполага с извънреден достъп до седемминутни записи на диалози сред някогашния началник на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин и Дмитрий Баранов, сегашен началник на дъщерното сдружение на компанията - Ракетно-космическия център " Прогрес ".

Украинският президент Володимир Зеленски през днешния ден съобщи, че военният напън против анексирания от Русия Крим ще продължи. Той акцентира това във видеообръщение към участниците в конференция по сигурността, провеждаща се в Прага. Събитието обаче бе помрачено от механически проблеми и подозрения за хакерска офанзива, съобщи Ройтерс.

В своето изявление, наранено от редица механически неизправности, в това число една, която от време на време модулираше височината на гласа му, Зеленски сподели, че " илюзията " за съветската доминация в Крим и Черно море е била разрушена. " Руският (Черноморски) флот към този момент не може да работи в западната част на Черно море и последователно бяга от Крим ", сподели още украинският президент. " И това е историческо достижение ", добави той.

Молдова блокира през днешния ден достъпа до над 20 съветски медийни уеб страницата поради това, което Кишинев дефинира като осведомителна война, водена против страната, съобщи Ройтерс.

В разпореждане на Службата за разузнаване и сигурност бяха изброени 22 съветски осведомителни средства, които са обект на ограничаването, в това число уебсайтовете на добре познатите телевизионни мрежи Ен Ти Ви (NTV), Ар Ти (RT), Рен Ти Ви (Ren TV), Общоруската държавна телевизионна и радиопредавателна компания (ВГТРК) и други.

В документа, който евентуално ще разгневи Москва, се споделя, че на доставчиците на интернет услуги в страната е било подредено неотложно да блокират съветските медийни уеб сайтове.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР